Haber

Hastalıklara Karşı Kalkan Etkisi Oluşturan P Vitamini

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, “Hastalıklara karşı vücut direncini artırmak için öncelikle beslenme ve bağışıklık sistemi ilişkisini incelemek gerekiyor. Kısaca vücuttaki karmaşık aşamalardan ve yollardan oluşan bağışıklık sistemi ağı, vücudu zararlı mikroorganizmalara ve hastalıklara karşı koruyan bir sistemdir. Bu nedenle vücudun hastalıklara karşı savunmasını önemli ölçüde etkileyen bir sistem olduğu söylenebilir. Birçok hastalık, özellikle soğuk algınlığı gibi hastalıklar, bağışıklık sistemi ile ilgilidir.

Hastalıklara Karşı Koruyucu Etki Yaratan P Vitamini

“Stressiz Yaşam, Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Beslenme Dengede Olmalı”

aynen Aksoy, “Dış tehditlere karşı bağışıklık sistemi savunmasını güçlendirmenin hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır. Bu amaçla stres Fiziksel aktivite ve beslenme ile dengede olması gereken üçlü bir sac ayağı olarak nitelendirilebilir. Beslenme konusunu detaylandırmak gerekirse, gıdaların bileşenlerine kadar ne kadar faydalı olduğundan bahsedebiliriz” dedi.

“P Vitamini Birçok Hastalığa Karşı Koruyucudur”

aynen Aksoy, “Besinlerin içeriğinde birçok doğal bileşik var. Genel olarak çoğu bitkide bulunan flavonoidlere vitamin P de denir. Flavonoidler sebze ve meyvelereRenk veren, antioksidan, antiviral, antienflamatuar, antitümör, antialerjik etkiler veren, sindirim sistemi hastalıkları, kalp hastalıkları, tip 2 diyabet ve kansere karşı koruyucu rolü olan faydalı bileşiklerdir.

Hastalıklara Karşı Koruyucu Etki Yaratan P Vitamini

“P Vitamini Kolesterol ve Kilo Yönetiminde de Faydalıdır”

aynen Aksoy, “Kırmızı-mavi-mor renklere sahip meyve ve sebzeler bağırsak sağlığı için değerlidir. Üzüm, Böğürtlen, Ahududu, Yaban Mersini, Çilek, Nar, Kızılcık, Mor Lahana, Mürdüm Erik, Kiraz, Kırmızı Pancar vitamin bakımından zengindir.

Özel Sada Hastanesine Kamu Zarar Operasyonu

Kereviz, Maydanoz, Kırmızı Biber, Papatya, Nane ve Ginkgo Biloba bitkisi bağışıklığı güçlendirici vitaminler içerir. Flavononlar (P vitamini) vücudun antioksidan kaynaklarıdır. En çok Portakal, Limon ve Üzüm gibi tüm turunçgillerde bulunur. Kolesterol ve kilo yönetiminde faydalıdırlar. Soğan, Lahana, Marul, Domates, Elma, Üzüm ve Zeytinyağı zengin P vitamini içerir. kalp hastalıkları semptomların yönetimine katkıda bulunur. Ayrıca çay, kahve, kakao kalp krizi veya felç riskinin azaltılmasına katkıda bulunabilir.

“Flavonoidler Vücudunuzu Toksinlerden Arındırır”

aynen Aksoy, “Bazı araştırmalar, flavonoidlerin hastalıklara neden olan gerginliği önlemek için potansiyel ilaç olarak kullanılabileceğini vurgulamıştır. Sonuç olarak, diyetinize daha fazla flavonoid içeren gıdalar dahil etmek, vücudunuzu toksinlerden arındırmaya, daha sağlıklı tutmanıza ve bazı kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

kartal-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Rami Yeni Escort
Bolluca Escort
Alemdar Escort
Kazım Karabekir Escort
Çamlıtepe Escort
Bahçelievler Escort
Karlıktepe Escort
Cumhuriyet Escort
Karaburun Escort
Osmanköy Escort
Ağaçlı Escort
Beyciler Escort
Ortaçeşme Escort
Garipçe Escort
Havaalanı Escort
Feriköy Escort
Sultangazi Escort
Anadolu Hisarı Escort
Arap Cami Escort
Kabakça Escort
Dursunköy Escort
İstasyon Escort
Taşoluk Escort
Mimarsinan Escort
Şamlar Escort
Emekyemez Escort
Cumhuriyet Escort
Sultaniye Escort
Cankurtaran Escort
Yenişehir Escort
Fevzi Çakmak Escort
Nişantepe Escort
Marmara Escort
Gazitepe Escort
Çeliktepe Escort
Fevzi Çakmak Escort
Cumhuriyet Escort
Malkoçoğlu Escort
İnönü Escort
Ataşehir Escort
Kavakpınar Escort
Emin Sinan Escort
Mescit Escort
Balıkyolu Escort